Vesterberg returns!

2019-09-06

Den Hökenfostrade landslagsspelaren Josefin Vesterberg är tillbaka i Luleå Basket. Hon har senast representerat Sverige i EM och avslutade förra säsongen i Belgiska Kangoeroes Pitzemburg Mechelen där hon var en nyckelspelare. Nu är hon tillbaka i Luleålinnet.

”Vilket slut på den här veckan!” säger en glad Robin Sandberg och fortsätter: ”Jag är väldigt glad över att Josefin väljer att stanna i Luleå.”

Vesterberg gjorde sin första säsong med Luleå Basket redan som 17-åring och spelade då två säsonger innan hon begav sig till Slovakien. Säsongen 2014/2015 återvände hon till Luleå var med och bärgade hem klubbens andra SM-guld. Josefin en spelare som Luleåpubliken håller väldigt kär och förutom att hon är en elitspelare av rang så har hon har blivit något av en ikon för klubben. Därför känns det väldigt stort att hon väljer att komma tillbaka till sina rötter för ännu en säsong med Luleå.

”Jag är väldigt glad över att spela med Luleå Basket igen! Det känns härligt att vara på hemmaplan tillsammans med både nya och gamla lagkamrater. Jag längtar efter att få sätta på mig Luleålinnet igen och kliva ut på planen i Luleå Energi Arena inför Sveriges bästa basketpublik tillsammans med mina lagkamrater. Jag får rysningar bara jag tänker på det!”

Senast har Vesterberg spelat i belgiska toppligan med laget Kangoeroes Pitzemburg Mechelen. Hon var en nyckelspelare där och snittade 8,4 poäng, 8,5 returer, 1,3 assists och 1,3 blockar per match.

”Det känns fantastiskt härligt att vi lyckats knyta till oss Josefin till kommande säsong! Vi har haft en kontinuerlig dialog sedan slutet på förra säsongen och alltid vetat vart vi har varandra och nu lyckades vi hitta en bra lösning. Josefin kommer tillföra ännu mer spets till vår trupp. Hon har en förmåga att göra många bra saker i flera olika moment på basketplanen vilket gör hon till en nyckelspelare för vilket lag som helst. Därför känns det extra roligt att hon nu är tillbaka i Luleå Basket”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

”Josefin är en värvning som är bra på så många plan, självklart en kompetent spelare som kommer göra stor skillnad både offensivt och defensivt men också att hon är från stan vilket gör att detta känns ännu bättre. Jag är sjukt taggad på att dra igång säsongen nu!” avslutar Sandberg.

Namn: Josefin Vesterberg
Född: 1993
Position: Forward
Längd: 192cm
Land: Sverige

Statistik 18/19 Kangoeroes Pitzemburg Mechelen: 24 matcher, 8,4 poäng, 8,5 returer, 1,3 assists, 1,3 blockar.

Josefin Vesterberg