VETERANFORWARD KLAR FÖR LULEÅ BASKET

2020-07-13

Den rutinerade Power forwarden Tilde Ahlin har idag skrivit på får Luleå Basket till kommande säsong. Hon gör sig därmed redo för sin tionde säsong i SBL Dam.

Efter nio säsonger i Södertälje BBK väljer Tilde Ahlin att gå vidare i karriären och ansluter till Luleå Basket till hösten. De senaste säsongerna har Tilde fokuserat mer på sin civila karriär som sjuksköterska. Nu vill hon ge basketen en rejäl chans och ser fram emot de möjligheter som Luleå Basket kan erbjuda. Ifjol spelade Tilde halva säsongen med Telge Basket och snittade då 6,9 poäng och 3,7 returer.

– Det ska bli jättekul att komma upp till Luleå. Luleå är en bra organisation och jag ser fram emot denna säsong. Svensksatsningen dom gör känns intressant och jag tror att det kommer blir riktig bra. Publikstödet i Luleå är alltid bra så det kommer bli härligt att spela alla hemmamatcher med den publiken i ryggen, säger Tilde Ahlin.

– Det känns bra att få in Tilde i laget. Nu har vi en stabil och rutinerad insiderotation. När hon nu väljer att fokusera 100 procent på basketen ska det bli intressant att följa hennes resa kommande säsong, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Att Tilde joinar oss till kommande säsong känns riktigt bra. Vi behöver rutin och någon som kan stretcha golvet vilket passar otroligt bra in på Tilde. Defensivt får vi en spelare som tar upp yta, är smart och kommer rädda upp situationer med de andra stora spelarna. Lagbygget börjar ta form på riktigt och det kommer bli väldigt roligt till hösten, säger Head Coach Robin Sandberg.