Vi avancerar

2022-03-28

Vi spelar en jämn match där Högsbo kryper nära flera gånger, men aldrig nog nära för att på riktigt hota oss och vi kan stänga igen kvartsfinalserien med 2-0 och fokusera på semifinalerna.

Vi öppnar matchen starkt med Josefin Vesterberg och Allis Nyström i täten. Tillsammans med resten av startfemman tar de kommando och trycker upp tempot. Defensivt jobbar vi intensivt, nära och vi är på precis varje boll. Högsbo är lite handfallna till en början men äter sig sakteliga närmare och tillbaka in i matchen. Efter två och en halv minut i andra perioden är Högsbo och flåsar oss i nacken med bara två poäng ifrån oss. Men lika snabbt som de var ikapp hade vi dragit ifrån, en tendens vi kommer se igen och igen under denna avgörande kvartsfinal vars matchbild svänger fram och tillbaka flera gånger.

Högsbo kommer ut starkare efter halvtidsvilan och precis som i början av andra perioden gnager de ikapp sitt underläge och börjar hota vårt övertag. Vårt momentum svalnar av och Högsbo försöker utnyttja situationen under tredje perioden, men där sätter Fanny Wadling stopp och står för flera viktiga defensiva sekvenser som ger oss chansen att dra ifrån igen. Matchens intensitet och energi kommer bara trappas upp för varje minut och Högsbo är tätt bakom oss varje period, men det ska visa sig i slutet att den första periodens blunder kommer bli för svår att reparera för Göteborgarna.

Vi stänger andra kvartsfinalen med en seger på 13 poäng och därmed avancerar vi till semifinal. Vem vi möter återstår att se efter att Alvik kvitterar mot A3 efter en nagelbitare i Åkeshov ikväll. Den tredje och avgörande kvartsfinalen som bestämmer vem vi möter i semifinal spelas nu på onsdag 19:00, se den live HÄR.

Vår första semifinal spelas på hemmaplan nu på söndag 18:00 i Luleå Energi Arena. Köp biljett HÄR.