“Vi har längtat efter att visa upp oss!”

2022-10-13

Imorgon är det äntligen dags – hemmapremiär i Luleå Energi Arena! Det är länge sedan sist vi spelade en match med hemmaplansfördel och vi är redo för att en ny säsong tar vid.

Hemmamatch i Luleå Energi Arena. Bara 172 dagar sedan sist… men vem håller räkningen? Under de senaste sex veckorna har laget tillsammans med coacherna trimmat inför säsongens start och vi inledde med bortamatch mot Mark. Kinnalaget bjöd på väldigt bra motstånd och kunde till sist gå segrande ur en nervig match på sin hemmaplan. Men imorgon är det äntligen vår tur att känna hemmapublikens stöd i ryggen och välkomna göteborgarna Högsbo Lions till Luleå Energi Arena.

Högsbo ställer upp med en välbekant och stabil svensk stomme i form av systrarna Fredriksson, försvarsspecialisten Louise Noaksson, Hanna Halilovic och Elin Johansson. Deras kontinuitet är en styrka och i år kompletteras de bland annat av två amerikanskor; guarden Davida Dale och centern Devon Brookshire. Bland laguppställningen ser vi även Luleåbekantingen Emma Ström som i våras tog examen från RIG Luleå. Nytt hos Högsbo i år är även deras coach. Fjolårets assisterande coach Selma Delbasic har i år klivit in i rollen som head coach och det ska bli intressant att se hennes prägel på gruppen och spelet. Delbasic har en lång meritlista och är faktiskt en av Sveriges mest meriterade spelare efter hela 17 år som utlandsproffs.

Men precis som Högsbo har även vi en stabil laguppställning. Endast två spelare har tillkommit i form av Maja Erlandsson som, precis som sin storasyster och tidigare Luleå Basket-spelaren Moa Erlandsson, är en Luleå Basket Ungdom-alumn som nu tar steget upp till högsta ligan. Ny är även Tilda Trygger som erhåller en så kallad utbildningsplats med oss i år. Trygger går andra året på Luleå Gymnasieskola och mäter 198 cm, inte illa för en guard på 16 år.

Inför debuten imorgon säger head coach Robin Sandberg så här: “Hemmapremiär, vi har verkligen längtat att få visa upp oss igen för Luleåpubliken! Många är kvar från förra året men samtidigt så har vi också nya spännande spelare på plats. Det är ännu tidigt i säsongen och det är viktigt för oss att starta på ett bra sätt. Vi vill ta med oss många bra saker från förra året men samtidigt förstår vi att det är en ny säsong med nya utmaningar. Högsbo är också ett lag som har haft en stabil stomme under väldigt lång tid. Det blir intressant att se dem med en ny coach och nytt spelsätt imorgon.”

Luleå Basket vs. Högsbo Lions
14 oktober 19.00
Luleå Energi Arena

Köp biljett HÄR och boka bord i restaurangen HÄR.

Se matchen live HÄR.

Inför match