”Vi måste hitta mer variation i vårt offensiva spel.”

2019-09-13

Luleå Basket befinner sig just nu i Ungern för träningsmatcher och idag ställdes laget inför sin första riktiga prövning. Ungerska Eurocup-laget ZTE bjöd på tufft motstånd och ett tydligt kvitto på var laget befinner sig i formkurvan. Läs head coach Robin Sandbergs egna ord om matchen.

Vi gör en bra första match där vi startar rätt bra och håller jämna steg under de femton första minuterna innan ZTE gör ett ryck innan halvtidspausen. Därefter håller sig differensen ganska jämn till slutsignalen och förlusten blir tillslut tretton poäng. 67-54 till ZTN:s favör.

Andra halvlek känns mycket bättre. Framför allt defensivt, där vi gör vår klart bästa halvlek. Offensivt tycker jag vi kommer till bra lägen men skyttet fanns inte idag vilket innebär att vi måste hitta mer variation i vårt offensiva spel. Efter cirka nio dagar med varandra tycker jag vi har kommit långt och det känns som att vi lär oss och tar oss framåt dag för dag. Målbilden är att fortsätta lära oss under lördag och söndag då det blir fortsatt tufft motstånd. Go LULE!

Robin. 

Se highlights från matchen!

Matcher
Robin Sandberg