Vi står upp för allas lika värde!

2020-10-02

Igår startade säsongen 2020-2021 i Svenska Basketligan dam. En säsong som på många sätt är annorlunda än tidigare säsonger, men minst lika viktig, och under den första omgången så tar SBL dam tillsammans med BasketShop ställning för vad vi anser är viktigt.

Allas lika värde. Tre enkla ord, men ändå ingen självklarhet.

Rasism, homofobi, främlingsfientlighet, sexism och diskriminering har ingen plats i varken samhället eller i svensk basket, och för att orättvisa strukturer och fördomar ska bli ett minne blott måste vi aktivt ta ställning och motarbeta dem. Alla ska känna sig välkomna i en baskethall och därför har SBL dam i samarbete med BasketShop distribuerat tröjor med ett otvetydigt budskap som kommer synas under första omgången av SBL dam. För föreningarna i SBL dam så handlar detta om att dels markera vad vi står för, men framförallt att det är en del av vår värdegrund som vi förväntas ställa oss bakom och som definierar vilka vi är, hur vi ska bete oss och hur vi behandlar vår omgivning.

Jag står upp för allas lika värde står det på de svarta tröjorna som nått klubbarna och som kommer vara synliga i varje hall i SBL dams första omgång säsongen 20-21.

Basket Förenar