Vidare till final!

2023-04-12

Att Östersund skulle ställa till det för oss på sin hemmaplan var ingen överraskning. Vi fick kämpa för varje boll, varje retur, varje sekund. Efter halvtid svängde matchen och vi kunde ta hem segern.

Östersund kommer ut otroligt starkt och skapar momentum direkt i matchen. Det i kombination med foulproblem och bristfällig returtagning gör att Östersund styr matchen under dess inledning. De kan kapitalisera på stämningen i hallen som bara trissas upp för varje buzzer beater de får i. Vi får jaga hela tiden, men trots att vi ligger under hanterar vi den mentala pressen bra.

Sekunderna innan halvtid sätter Bria Goss en trea vilket gör att vi bara är en poäng bakom Östersund när vi går in i pausvila. En otroligt viktig faktor i en match som nu står och väger. Vi tog vara på den chansen.

Vi kommer ut med en helt annan energi efter halvtid. Vi vrider upp intensiteten i försvaret och det leder till fler chanser offensivt samtidigt som hemmalaget tvingas till svårare och svårare avslut. Det är tredje perioden som säkrar seger åt oss idag.
“Vi är tidiga hela tiden, framför allt i försvaret, men det skapar också bra flow åt oss i anfall. Det är den stora anledningen till att den slutar 24-9 till oss”, säger Robin Sandberg efter matchen. “Överlag en väntad matchbild, och vi kommer ta med oss de tre sista perioderna. Vi är inte nöjda med första perioden och det är något vi behöver se över när vi är hemma igen. Vi får dem till slut till obekväma situationer och kan framför allt ta fler returer vilket påverkar resultatet till vår fördel.”

Det här betyder att en av två finalplatser är vår. Vem vi möter återstår att se. I skrivande stund leder Norrköping serien mot Södertälje med 2-1. De möter varandra igen nu på fredag på Norrköpings hemmaplan. Kan de dra nytta av matchbollen de skaffat sig eller kommer Södertälje kvittera? Förbered er på en spännande kamp.

“Nu återstår bara sista steget in i mål. Det ska bli spännande att se vilka vi möter och framför allt spännande att få möjligheten att göra upp om SM-guldet igen”, avslutar Sandberg.

Finalerna spelas i en serie som avgörs bäst av fem och det är varannan hemmamatch, varannan bortamatch. Som segrare av grundserien vet vi redan nu att vi har hemmaplansfördel och kommer därför spela tre av som mest fem finaler på hemmaplan inför Sveriges bästa basketpublik. Säkra din plats till första finalen redan nu, klicka här!