Vilken match!

2021-11-30

Det började riktigt bra, det kom en liten svacka, det drogs ifrån men framförallt vanns det ikväll. En elfte seger.

Matchen började riktigt bra för oss. Vi har lärt oss från det något passiva spelet i söndags mot Helsingborg och har steppat upp försvaret. Det leder till flera forcerade turn overs från Norrköping som dessutom förbrukar båda sina time outer redan i första perioden, som slutar 13-27.

I andra perioden tappar vi rytmen lite, påverkas av dåligt skytte och Norrköpings mer produktiva framfart. Det leder till att hemmalaget käkar upp övertaget vi skaffat oss under de första tio minuterna och minskar det till endast sex poäng. En tankeställare inför halvtidsvilan, minst sagt.

Inför andra halvlek kan vi reparera svackan och i kombination med att Norrköpings Murray och Johnson foular ut sig så kan vi återta en bekväm ledning som vi sedan ror i hamn hela vägen fram till vinst. Det är en nästintill fläckfri insats förutom dippen i andra perioden, och det kanske kan få vara förlåtet med tanke på det intensiva spelschemat som med all säkerhet genererat en del trötta ben.

Nu bär det äntligen hem till Norrbotten igen och en dag välförtjänts vila innan vi laddar om inför hemmamatch mot Uppsala på fredag. Då får Luleå-publiken äntligen träffa Chioma Nnamaka igen som nu mer är assisterande coach i det gästande laget. Dessutom är det basketfest med gratis biljetter för alla. Bättre fredag kan man knappast be om.