Wadling gör comeback

2022-12-03

En stark första period säkrar en övertygande seger nere i Uppsala idag. Mest glädjande är dock att åter i spel är Fanny Wadling efter en tids skada.

“En riktigt bra lagvinst!” Säger Wadling efter matchen. “Vi var aggressiva från start och släppte aldrig in dom i matchen. För egen del så känns det jättekul att få vara tillbaka på plan igen. Extra roligt med en härlig och högljudd Luleåklack på plats, det ger otroligt mycket energi till hela laget!”

Det var aldrig snack om saken efter att Bria Goss hade lekstuga i första perioden och stod för 24 av lagets 38 poäng efter tio spelade minuter. Uppsala hade en tuffare start och det dröjde flera minuter innan hemmalaget gjorde poäng. Att de dessutom kom till spel utan Tiffany Brown var självklart ett avbräck för dem.

“En på förhand väldigt oviss match. Självklart blir det stor skillnad utan Tiffany Brown, men jag är trots det väldigt nöjd med vår insats idag. Defensivt har vi riktigt bra tryck, vilket i sin tur gjorde att vi fick springa mycket offensivt. Det var många som bidrog och det här är något vi kan bygga vidare på under de sista två veckorna innan jul. Alvik nästa helg blir riktigt tufft! Jag hoppas vi får se ett fullt LEA!” Säger Robin Sandberg efter matchen.

Nästa vecka välkomnar vi serieledarna Alvik Basket till Luleå Energi Arena. Det är vår sista hemmamatch innan juluppehållet och vi slår på stort! Tack vare alla våra fantastiska samarbetspartners kan vi bjuda biljetten. Dessutom är det KidzDay i samarbete med VildaKidz. Mellan 16.00-17.45 är foajén fylld med aktiviteter för hela familjen. Läs mer om KidzDay här.

Nästa match:

LULEÅ BASKET vs. UPPSALA BASKET
10 december 18.00
Luleå Energi Arena

Köp biljett här Se matchen live här

Matchreferat
Fanny Wadling