Wadling och Goss i täten när rysaren avgjordes

2022-04-05

Västerbotten hade gjort sin läxa inför ikväll, och med hemmapublikens stöd i ryggen var de nära att kvittera semifinalserien. Fast ändå inte.

Umeå kommer ut starkt i matchens inledande skede och vi har samtidigt svårt att både producera framåt och försvara korgen. A3 kapitaliserar på vårt passiva spel och rivstartar matchen. Efter dryga tre och en halv minut står det 8-2 och det ser inte jättebra ut för vår del, samtidigt som Umeå leker sig fram. Det har helt enkelt inte lossnat för oss. I det här läget presenterar sig Fanny Wadling med ny energi från bänken, två snabba poäng och en inställning som kommer smitta av sig på resten av laget. Det ska visa sig att utan Fanny hade det varit en helt annan matchbild idag.

Vi får upp farten i slutet av första perioden men Umeå har ändå övertaget när vi sedan går in i första periodvilan. När vi startar andra perioden äter vi ikapp Umeås ledning litegrann, men ingen kan nog påstå att man känner igen oss. Pö om pö ska det dock lossna och tack vare Brooke McCarty-Williams tar vi ledningen för första gången i matchen under andra perioden. Den kommer vi dock inte behålla särskilt länge för det här kommer bli en halkig match.

Efter halvtidsvilan kommer vi ut med ny energi och vi spelar som vi alltid ska göra – snabbt, intensivt och oförlåtande. Bria Goss har en monstermatch och tillsammans med Fanny Wadling som är delaktig i majoriteten av matchens viktiga och avgörande situationer se de till att dra upp energin och dra ifrån hemmalaget. Vår ledning ska växa sig så stor som 17 poäng, och ingen kunde väl vid det här laget tro att detta skulle bli en nagelbitare. I ett sista ryck lyckas A3 forcera fram en jämn matchbild igen och till och med ta ledningen med en poäng. Men när det behövdes som mest klev Fanny Wadling fram ännu en gång och tillsammans med en stekhet Bria Goss från trepoängsland räddades segern. Vi är med andra ord 2-0 i matcher mot Umeå och vinner vi hemma nu på fredag är SM-finalplatsen vår.

Nästa match: Semifinal 3