WE´RE PUTTING THE BAND BACK TOGETHER

2020-06-23

Vråkenfostrade Allis Nyström är klar för sin tionde säsong i klubben. I och med det står det också klart att hon återförenas med Hökenfostrade Josefin Vesterberg och Ellen Nyström i Luleå Basket. Senast de spelade tillsammans var säsongen 2012/2013.

Nu är det alltså klart att den starka 93-generationen återförenas i Luleå Basket. ”Det här är något vi arbetat för under flera år. Att vi nu äntligen har fått allting på plats känns fantastiskt. Nu har vi en stark svensk stomme, på landslagsnivå, med lokal förankring. Precis som vi vill ha det”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

Allis hade återigen en stark säsongen under fjolåret där hon nästan snittade en double-double med 9,0 poäng och 9,0 returer i SBL Dam. Hon har varit en stor del av Luleå Baskets framgångar de senaste åren. Eller vad sägs om sex SM-guld på sina nio säsonger i klubben. Och nu gör hon sig alltså redo för sin tionde säsong i Luleå Basket.

– Det känns väldigt bra att stanna kvar ytterligare en säsong i Luleå Basket. Vi har en spännande trupp på gång och jag tror det kommer bjudas på en rolig och underhållande basket. Jag längtar tills det drar igång och jag hoppas att Sveriges bästa basketpublik får chansen att se oss spela i Luleå Energi Arena, säger Allis Nyström.

– Allis är en kulturbärare och ikon i basket-Luleå och vi är väldigt glada att hon väljer att fortsätta sin karriär hos oss. Den energi hon tillför på planen är guld värd, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Kontinuitet är något man ofta pratar om, att Allis väljer att fortsätta känns därför jättebra. Hon kommer kriga på otroligt mycket på planen och jag tror det kommer vara fler än någonsin som följer med henne där. Det ska bli intressant att se Allis skapa mer och hantera mer boll. Hon är ytterligare en spelare som är grym defensivt och vi börja ta oss en bit på lagbygget som är defensivt präglat, säger Head Coach Robin Sandberg.

Allis Nyström