NIU Basket i Luleå

TILL SPELSCHEMAT

Vill du träna basket under skoltid dina tre år på gymnasiet? Om du väljer att söka NIU Basket kan du få chansen att spendera gymnasietiden i idrottsklass med likasinnade kombinerat med spel i Luleå Basket Ungdom. 

Att uppnå sina drömmar om spel på hög nivå kräver många saker. Kvalitet och kvantitet i träning, att träna mycket och bra. Det behövs kompetenta ledare och drivna lagkamrater. Just detta är något som kombinationen NIU och Luleå Basket Ungdom erbjuder. Genom ett tätt samarbete med Luleå Stars och Luleå Baskets Damlag finns också en flexibilitet i verksamheten som gör att man lättare kan nivåanpassa din träning och ditt spel. 

Den flexibiliteten och de möjligheterna ger dig alla chanser att förverkliga dina basketdrömmar. Just nu har 9 av 13 spelare i Luleå Stars en bakgrund på NIU och i Luleå Basket Ungdom. Samma siffra i Luleå Baskets Damlag är 3 av 12. 

”NIU Basket har gett mig möjligheten att följa & uppnå mina drömmar & mål inom basket. Under mina tre år hade jag så roligt samtidigt som jag fick äran att ha riktigt bra basketträning varje dag!”
Moa Erlandsson, Luleå Basket 

”Jag är halvvägs in i min skolgång inom NIU basket och det har bara varit positivt. Att få träna min favoritsport varje dag och samtidigt få hänga med kompisar är helt fantastiskt! Att även få åka på SM och cuper är jättekul!”
Nellie Fors, Luleå Basket Ungdom

”Man får en väldigt bra utveckling när man kombinerar mer individuella och tekniska träningar på förmiddagarna med spel- och lagträning på eftermiddagarna. Det har också varit mycket lättare för mig att fokusera och orka hela skoldagen när jag har tränat under skoltid.”
Tilda Florén, Luleå Stars

HÄR finns mer information och under fliken ”Nationell Idrottsutbildning (NIU)”.

Frågor?
Kontakta: David Nilsson, [email protected] eller Stefan Karolin, [email protected]