En tuff vecka

2019-10-25

En av svenska ligans kanske tuffaste matcher är här – Alvik Basket. De topptippade 08:orna har hunnit med tre seriematcher, varav två med övertygande vinstmarginaler och en tajt förlust mot regerande svenska mästaren A3 Basket med tre ynka poäng. Det kommer utan tvekan att bli en utmaning att ta sig an Alvik Basket på lördagkväll.

“Vi är medvetna om att vi mitt inne i en tuff vecka där spelschemat inte är till vår favör. Alvik har startat säsongen på ett väldigt imponerande sätt med två solklara vinster och en knapp förlust mot Umeå”, säger Robin Sandberg.

Senast i minnet har vi Eurocup-matchen i onsdags mot polska Artego. En match med både toppar och dalar och även ett nytillskott. Natisha Hiedeman som lyst med sin frånvaro i Luleå Basket har nu äntligen anslutet till laget efter WNBA-finalerna i USA där hennes Connecticut Suns avslutat säsongen med en silvermedalj runt halsen. Hiedeman bjöd Luleåpubliken på en hel del basketgodis i onsdags men hon själv menar att finns mer att ge. “The game didn’t go how we wanted, but we know that we have fight to battle back. The second quarter stumped us — but we are learning from the bad and taking away from the good and will apply it next game.”

Sandberg instämmer och menar också på att det finns ytterligare att hämta, och att hon trots bara fem träningar med laget gör en väl godkänd premiär. “Vi är fortfarande tidigt i processen med Natisha så fokus kommer bli att försöka ta nya steg framåt från matchen mot Artego i onsdags, framför allt defensivt.”

Alvik trupp i år är väldigt starkt med nyckelspelare så som Paula Juhlin, Janelle McCarville och Elin Ljunggren som alla spelar en avsevärd roll i gästernas rotation. Det kommer krävas att vi klarar av att kontrollera dem för att kunna säkra vinsten imorgon.

Men det erbjuds mer än bara basket i Sveriges baskethuvudstad imorgon. Det är nämligen dags för oss att anordna vår Rosa match där vi samlar in pengar till förmån för bröstcancerforskningen. Spelarna kommer spela i rosa matchställ som sedan auktioneras ut på Tradera efter matchen. Runt om i arenan kommer Swishkoder till vår insamling till Rosa Bandet finnas samt att Rosa tröjor kommer säljas på plats. Dessutom säljer vi Rosa Boxbollar där Boxbollen skänker 40 kronor till Bröstcancerförbundet för varje såld boll. Om man antar utmaningen på Boxbollens hemsida kan de skänka ytterligare 10 kronor. Läs mer HÄR.

Matchen sänds på SVT Play.

Luleå Basket vs Alvik
Uppkast 18.00
Luleå Energi Arena

Boka bord i restaurangen LIVE här.

Rosa Oktober
CSR
Inför match