Trägen vinner

2021-10-22

Kvällens match mot Norrköping satte nerver och puls på prov. En jämn start, ett ännu jämnare slut och ett litet, men kraftfullt, ryck på slutet säkrade femte raka vinsten framför ett rosa publikhav.

Norrköping öppnade kvällens hemmamatch starkt och visade på en gång att de är en motståndare vi inte får underskatta. Skarpt skytte och tufft spel resulterar i ett underläge för oss efter att första perioden är slut. Ett underläge med två poäng, som hade varit fem om det inte var för Brooke McCarty-Willams buzzer beater trea. Ett skott som gav enormt med energi för oss att kapitalisera på i starten av andra perioden.

Vi höjde intensiteten i försvar ytterligare ett snäpp vilket brukar innebära poäng framåt, och idag var inget undantag. I halvtid står det 47-33, vilket man skulle kunna missta för en bekväm ledning. Men inte mot Norrköping. Efter halvtid kommer gästerna ut med mer energi som äter upp övertaget vi skaffat oss. Vid en tidpunkt skiljer det så lite som en poäng lagen emellan. Vi blev stundtals för stillastående i anfall och fick ingen riktig sving på bollen och då är det svårt att göra poäng. Det hela reder sig tillslut och det som räddar oss är det defensiva arbetet som sätter stopp på Norrköpings framfart och ger oss en chans att göra ett ryck i matchens flämtande slutminuter. Det blev 40 spännande minuter och en riktig prövning för oss.

“En jättebra match! Vi tar med oss 35 väldigt bra minuter, och lärdomarna från resterande minuter är att fortsätta vara aggressiva offensivt och ta hand om bollen. Defensivt gör vi en jättebra match och det är också den prestationen som gör att vi vinner. Offensivt så kommer vi liknande lägen upprepade gånger där vi är ineffektiva nära korgen men lyckas kompensera genom att dra i skott utifrån. Det är en match vi behövde, en match där vi lär oss mycket av och en match vi kommer växa av. Tack till alla som kom, ni gjorde en enorm skillnad för oss!”

Ikväll var det vår tur att anordna Rosa matchen där vi samlar in pengar till förmån för Bröstcancerförbundet. Läs mer om initiativet HÄR. Spelarna spelade kvällens match i specialbeställda matchlinnen som sedan auktioneras ut på Tradera. Buda hem ditt signerade linne och stötta forskningen mot bröstcancer HÄR.

Nästa match är även den en hemmamatch. Nästa söndag möter välkomnar vi EOS till Luleå Energi Arena. Uppkast 16.00.

Luleå Basket – Norrköping 79–68
(20–22, 27–11, 14–22, 18–13)

Poänggörare LBBK: Brooke McCarty-Williams 28, Bria Goss 17, Allis Nyström 11, Ellen Nyström 9, Sofia Hägg 5, Fanny Wadling 4, Felicia Camara-Ponturo 3, Josefin Vesterberg 2.

Publik: 1 684.